Здрав мочен меур со помош на храна

27 декември, 20100
Two Isolated Pears

Познато е дека инфекциите на мочниот меур предизвикуваат чести воспалениа. Но, можете да ги ублажите овие симптоми па дури и да се лекувате со помош на храна. Значи, крушите ја омекнуваат киселоста на урината, создавајќи повеќе алкална средина, која го штити нашиот мочен меур. Леб од цели зрна, како на пример со овес е богат со влакна и го стимулира нашиот дигестивен систем. Важно е редовно движењето на дебелото црево и да не се дозволи појава на притисок на мочниот меур, кој само тогаш нормално и правилно функционира. Секојдневното консумирање на јогурт ја намалува појавата на рак на мочниот меур за 40%. Киселото млеко се препорачува за секоја жена која има проблем со постојани габични инфекции.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi - anlaşmalı boşanma