Зошто (не) уживаме во сексот?

2 декември, 20100

Постојат ноќи кога уживаме во сексот, но и ноќи кога едноставно не ви се прави ништо. Од што најчесто зависи нашиот сексуален апетит и како да го контролираме? Сексуалноста станува се повеќе зависна од медикаменти, што значи дека за сексуалните проблеми се повеќе се потребни медицински третмани. На пример кога беше откриена вијаграта, специјалистите еректилната дисфункција веднаш почнаа да ја сметаат за медицински проблем, со решение во форма на мало сино апче. Некои пијат лекови и имаат верба во нивната ефиканост, други пак прибегнуваат кон новите сексуални терапии, а сепак правото решеније секогаш лежи меѓу балансот на умот и телото на човекот. Научниците тврдат дека клучот на решението за овој проблем е завземање на комплетно нов сексуален идентитет. Во моментот кога човек ја прифаќа и ја сака својата сексуалност, и телото различно ќе реагира на стимулансите. Постојат некои многу едноставни вежби кои благотворно влијание врз телото и умот, па можете да го користите од време на време за да се подготвите за сексуална активност. Најдобро од сè е тоа што стручна помош за нивно спроведување не е потребно.
1. Медитирајте некое време пред да одите со партнерот во кревет. Не размислувајте за проблемите и обидете се да фатите смирен ритам во дишењето. .
2. Дишете преку носот, на интервали од 2-5 секунди. Вдишувајте воздух онолку колку што можете и концентрирајте се на папокот.
3. Вежба наменета за мажите. Држете го вашиот здив и контрахирајте со мускулите на горниот дел на стомакот. Овој чекор е потребен да се задржи воздухот што е можно подолго и да се фокусирате на простатата.

Сепак, немојте да заборавите на еден основен зачин за добриот секс – љубовта.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi