“Глупавиот оркестар“

23 март, 20110
“Глупавиот оркестар“

И покрај фактот што ова видео е наречено “глупавиот оркестар“, идејата е доста умна. Уметникот Мајкл Петермен искористил 200 апарати за домаќинство за да создаде музика од звуците на апаратите. Целиот перформанс кој трае 35 минути се прикажува на секој час во Музејот на уметностите и занаетите во Хамбург до 30 април. Видеото е краток извадок од целиот перформанс. Слушнете го “глупавиот оркестар“.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi