“Ситница” поради која сте осудени на пропаст

28 август, 20110
0104007.48

По првичниот ентузијазам и желби за резултати, на ред доаѓа заморот, работата, личните обврски и слични оправдувања за невежбање. Истражувачите на Универзитетот Illinois најдоа кој фактор може да обезбеди успешно вежбање – самодоверба!

Научниците дојдоа до овој заклучок по една година проучување на 177 луѓе на возраст помеѓу 60 и 70 години, кои беа прашани за тоа колку често самите на себе си поставиле цели, го следат својот напредок.

Испитаниците се поделени во две групи – групата на одење и групата за истегнување и затегнување на мускулите, кој се состојат три пати неделно во период од година дена.

Се покажа дека испитаниците кои сами себе си поставувале цел, во голема мера продолжиле со вежбање и имаат поголема самодоверба од оние кои се склони кон откажување.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi - anlaşmalı boşanma