“Вилијам и Кејт ефект”

19 јануари, 20110
katemiddleton

Штом Принцот Вилијам го потврди датумот на неговата венчавка со Кејт се случи “Вилијам и Кејт ефектот”. Венчавката е закажана на 29 април, па во тој период веќе поголемиот дел од хотелите се веќе резервирани. Најавено е дека ќе се отворат уште три хотели до тогаш. Луѓе од секаде од светот, кои сакаат да бидат присутни во Велика Британија и да ја почуствуваат еуфоријата веќе резервирале соба во тамошните хотели, купуваат авионски карти, а се дознава дека цената на авионската карта за во тој период ја зголемила цената за цели 40 %. Во 1981 година кога се венчаа Принцот Чарлс и Лејди Ди биле присутни 600.000 туристи, а Британците се надеваат дека сега бројката ќе биде многу поголема.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi