1 од 5 разводи во Америка е поради Фејсбук

9 март, 20110
facebook1_1

Фејсбук e виновен за 1 од 5 разводи во Америка според истражувањето на Лојола Универзитетот. Според бројките дури 81% од адвокатите за бракоразводни постапки кажале дека е зголемен процентот на разводи како последица од користењето социјални мрежи.  Не треба да сте психолог за да сватите дека социјалните интернет мрежи само го забрзуваат процесот и разводите се повеќе се зголемуваат, изјавил Steven Kimmons од Универзитетот. Но сепак, Фејсбук е социјална алатка, колку што може да им помогне на самците да си најдат некого, така  може да биде и причина за развод.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi - anlaşmalı boşanma