10 Интересни факти за човечкиот мозок

27 јуни, 20110
brain-763982-1

10. Човечкиот мозок користи помалку енергија од светлото на фрижидерот

9. Константниот замор може да ја оштети меморијата

8. Видео игрите со пукање помагаат во мултитаскингот

7. Не можете да се скокоткате самите себеси

6. Погледот кон сонцето ве тера на кивање

5. Не можете да зборувате на телефон во бучно место полно со луѓе, звуците го пренасочуваат мозокот

4. Мозокот има посебен центар за шеги

3. Има причина зошто ги памтиме оние иритирачки песни, тоа е способноста за мозокот да памти секвенци, сакале или не сакале

2. Зевањето всушност го буди мозокот, односно кога ни се спие зеваме за да му овозможиме повеќе кислород на мозокот

1. Висината го поттикнува мозокот на чудни визии, најверојатно заради притисокот

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi