10 Најголеми дијаманти во светот

23 јуни, 20110

10. The Millennium Star
Тежина: 203.04 карати

9. The Red Cross
Тежина: 205.07 карати

8. The De Beers
Тежина: 234.65 карати
Герданот во кој беше вклопен порано овој дијамант оригинално вклучувал 2.930 дијаманти и тежел 962.25 карати

7. The Jubilee
Тежина: 245.35 карати

6. The Centenary
Тежина: 273.85 карати

5. The Spirit of de Grisogono
Тежина: 312.24 карати

4. The Cullinan II
Тежина: 317.40 карати

3. The Incomparable
Тежина: 407.48 карати

2. The Cullinan I – aka the Star of Africa
Тежина: 530.20 карати

1. The Golden Jubilee
Тежина: 545.67 карати

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi - anlaşmalı boşanma