10 најкрвави оружја во светот

29 август, 20110

Смртоносни оружја кои сите сакаат да ги имаат. Иако има луѓе денес кои сакаат да се заштитат од злосторствата иако тие сметаат дека тие се опасни. Технички, само два вида можат да бидат пополнети како опасни, и тие ќе бидат оние кои се механички и не механички. Повеќето од оружјето се користи во војни , но кога ќе дојдат во рацете на луѓето, може да настане пекол. Еве ги првите најкрвави оружја во светот денес.

10. Heckler Koch HK MG4 MG 43 Machine Gun

Се смета како еден од пиштолите, кои се дизајнирани и развиени од страна на Heckler и Koch Company во Германија. Иако биле развиени уште во 1990-тите овие се сметаат како еден од најпопуларните уреди кои денес ќе им наштетат на многу непријатели од далеку.

9. Heckler & Koch HK 416 Assault Rifle

Како пушка, ова е најдобриот маркер за Heckler и Koch брендот. Доаѓа со комерцијалниот гас системи кои ќе ви дадат моќ и сила што ќе се користат против непријателите. Покрај тоа, ви нуди специфичен гас систем кој се користи да ги замени традиционалните системи М4 и М6.

8.  XM307 ACSW Advanced Heavy Machine Gun

ACSW се залага за напредно оружје за екипажот, и ова ќе биде уред кој ќе дојде со развој 25mm граната појас систем кој ќе ви даде добар капацитет. Доаѓа со капацитет од 2000 метри и се смета дека е моќен да уништи возила со светла арсенал типови. Дизајнирани се од американската војска.

7.  Accuracy International AS50 Snipe Rifle

Ова оружје е произведено од страна на британската компанија наречена како меѓународна точност и доаѓа со долга низа на цели. Точноста е уште една од карактеристиќите на компанијата.

6. F2000 Assault Rifle

Направено и дизајнирано од страна на белгиската компанија FN Herstal, и првпат одржа во вид на изложбена точка во Abu Dhabi и 2001.Ова е еден вид смртоносно оружје кои ви нуди безбедносни мерки на претпазливост.

5. MG3 Machine Gun

Како продукт од Германија, ова оружје е дизајнирано по старите оружја од Втората Светска војна. Повеќе од 30 земји се стекнаа со овој вид на оружје.

4. Uzi Sub Machine Gun

Се до денес, ова оружје се се смета за едно од најпопуларните. Во врска со семејството на оружјата кои се наведени како отворени чипови, ова е прв вид оружје кои во минатото се одржале како телескоп верзии сместени во самата структура.

3. Kalashnikov AK47 Assault Rifle

Ова оружје е дизајнирано од Русија, селективен оган на функции и гас работат со  7.62 од 39mm пушка. Технички, ова оружје е копирано исто од Втората Светска Војна.

2. Thompson M1921 submachine gun

Ова оружје е многу популарно и се нарекува пиштол Томи, и е едно кое доаѓа од иновацијата на американците. Најчесто е употребувано во минатото и се уште се смета како едно активно оружје.

1.  DSR Precision DSR50 sniper Rifle

Софицистираност е жалба на ова оружје и доаѓа со 50 калибар круг кој ќе внесе болт акција. Ова оружје е произведено од страна на Германија.

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi - anlaşmalı boşanma