10 најплатени тренери во спортот

25 август, 20110

Во сите професионални спортови, има многу напорна работа и талентирани играчи во различни тимови. Играчите работат напорно со својата чесност и искреност. Понекогаш тие победуваат, понекогаш губат. Разликата помеѓу губење и победа е игра на стратегија. Проектирање или правење стратегија е примарна работа на тренерот. Професионалните тренери прават разлика кога тие се вработени или ангажирани од страна на некој тим, и верувајте дека навистина наплаќаат за нивната стручност. Да ја видиме листата од 10-те најплатени тренери во САД.

1) Phil Jackson

Team: Los Angeles Lakes (NBA)

Titles: 10

Pay: $10,300,000; Annually

2) Bill Belichick

Team: New England Patriots (NFL)

Titles: 3

Pay: $7,500,000; Annually

3) Mike Shanahan

Team: Washington Redskins (NFL)

Titles: 2

Pay: $7,000,000; Annually

4) Larry Brown

Team: Charlotte Bobcats (NBA)

Titles: 1

Pay: $7,000,000; Annually

5) Pete Carroll

Team: Seattle Seahawks (NFL)

Titles: None

Pay: $7,000,000; Annually

6) Mike D’Antoni

Team: New York Knicks (NBA)

Titles: None

Pay: $6,000,000; Annually

7) Don Nelson

Team: Golden State Warriors (NBA)

Titles: None

Pay: $6,000,000; Annually

8) Gregg Popovich

Team: San Antonio Spurs (NBA)

Titles: 4

Pay: $6,000,000; Annually

9) Jeff Fisher

Team: Tennessee Titans (NFL)

Titles: None

Pay: $5,750,000; Annually

10) Glenn “Doc” Rivers

Team: Boston Celtics (NBA)

Titles: 1

Pay: $5,500,000; Annually

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Eskişehir escort - escort -

Sağlıktan Haber

- Roblox Vega X Exploit