10 Најзагадени места во светот

15 август, 20110

Ви пречи смогот во Скопје? Само погледнете ги овие локации низ светот и нашиот главен град ќе ви изгледа како најсвежата градина. Следуваат 10 места низ светот кои задолжително треба да ги избегнувате. Загадени се од најразлични причини, најчесто заради рудници и фабрики кои работат со железо, олово и останати метали, а нивното ниво на загаденост е далеку над дозволеното.

Жержниск, Русија

Кабве, Замбија

Ла Ороја, Перу

Линфен, Кина

Норилск, Русија

Сукинда, Индија

Тјанјинг, Кина

Вапи, Индија

Сумкајит, Азербејџан

Чернобил, Русија

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi