Топ 10 најдобри спринтери – мажи

15 август, 20110

За нив со сигурност можеме да кажеме дека се најбрзите луѓе во светот. Тие атлетиката ја прават посебна. Нивните резултати се величествени и зачудувачки, како обичниот човек може толку брзо да трча. Денес ќе ви ги претставиме најбрзите спринтери кои некогаш се родени и кои ја одбележале историјата на Атлетиката.

 

1.Usain Bolt

2.Tyson Gay

3.Michael Johnson

4.Asafa Powell

5.Maurice Green

6.Dwain Chambers

7.Linford Christie

8.Carl Lewis

9.Richard Thompsan

10.Wallace Spearman

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi