10 познати музичари со оштетен слух

26 јули, 20110
10 познати музичари со оштетен слух

Музиката може да биде весела, тажна, агресивна, но највеќе таа може да биде гласна. Помислете на последниот концерт на кој сте биле. Музиката и настапот биле супер, но на патот назад кон дома не можевте да го поднесете ѕвинењето во вашите уши. Сега замислете колкав е стресот и напнатоста кај изведувачите кои мораат постојано да се изложени на тоа. Сето тоа може да предизвика оштетување на слухот со текот на времето.

Ова се десете славни музичари кои имале оштетување на слухот.

10. Neil Young

http://www.youtube.com/watch?v=tY5x8pF512k&feature=player_embedded

9. Ozzy Osbourne

8. Phil Collins

7. George Martin

http://www.youtube.com/watch?v=iim6s8Ea_bE&feature=player_embedded

6. will.i.am

5. Brian Wilson

4. Jeff Beck

3. Eric Clapton

2. Pete Townshend

1. Ludwig van Beethoven

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi