10 украдени уметнички дела кои никогаш не биле пронајдени

26 јули, 20110
ukradeniumetnichkidela

Уметничките дела се богатство за секоја нација, држава и мора правилно да се конзервираат во корист на нивното значење како и пренесување на идните генерации. Сепак, украдени уметнички ремек дела се пријавуваат секоја година. Некои од нив се пронајдени и обновени, поради напорите на властите. Сепак, некои од нив никогаш не се пронајдени.

1. The Disappearance of the Amber Room, дело на Andreas Schlüter и Gottfried Wolfram


2. “The Concert “, дело на  Vermeer


3. Вооружениот грабеж во Музејот Chacara do Céu Hiest, во Рио, од каде биле украдени дела на Пикасо, Монет, Матис и Дали

 

4. The Storm on the Sea of Galilee, дело на Рембрант


5. “Painter on the Road to Tarascon” , дело на Ван Гог


6. “The Boy in the Red Vest”, дело на Сезан


7. “Portrait of a Young Man”, дело на Рафаел


8. “The Just Judges”, дело на Јан и Хуберт Ван Ејк


9. “Naivity with St Lawrence and St Francis” / “The Adoration”, дело на Караваџо


10. Portrait of Dr. Gachet, дело на Ван Гог

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Eskişehir escort - escort -

Sağlıktan Haber

- Roblox Vega X Exploit