1917 American LaFrance Racer

16 ноември, 20110
0

Американската LaFrance компанија има историја која датира од почетокот на 1830 година. Била формирана со намера за правење на кочии и мотори на пареаареа. Компанијата официјално била формирана од страна Truckson LaFrance и неговите партнери во 1873 година како LaFrance Manufacturing Company.

Од 1903 до 1907 година, интернационалната компанија за мотори, претходникот на американската LaFrance компанија, произведувале мотори на пареа и друга противпожарна опрема. Во текот на многуте години од нивното постоење и IFE и американската LaFrance, создале илјадници противпожарни возила и опрема. Нивната листа на креации е широка, но центрирани кон возила за итни ситуации, како што се хемиски мотори, камиони со хидраулични скали, камиони за итни сутуации на аеродроми и повеќе.

Ова е едно од нивните возила уште од времето – American LaFrance Racer од 1917-та година.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Eskişehir escort - escort -

Sağlıktan Haber

- Korsan taksi - betasus giriş