30% од луѓето мислат дека оралниот секс не е секс

15 јуни, 20110
seksoralen

Научниците од институтот “Кинси“ одлучиле да направат анкета со која би провериле што се луѓето подразбираат под дефиницијата секс, а испитаниците неможеле во потполност да се согласат околу значењето на овој збор.

Експертите прашале: “Дали сметате дека сте имале секс со некој ако…“, на што одговор дале 484 испитаници, мажи и жени, на возраст од 18 до 96 години. Резултатите од студијата покажале дека ниту генерациски, ниту според половите, луѓето немаат ист поглед кон тоа што значи зборот секс.

Се покажало дека, околу 95% од анкетираните се сложуваат дека пенетрација значи секс, а 11% од нив мислат дека секс не е секс, ако мажот не ејакулирал. Исто така, 80% од испитаниците мислат дека аналниот секс е секс, а 70% од нив пак мислат дека оралниот секс не е секс.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Eskişehir escort - escort - Korsan taksi -

https://finandearth.com/