5 минути брзо дишење

29 април, 20110
vezba8

Брзото дишење е брза и едноставна техника која овозможува телото да се преплави со кислород и енергија. Со оваа вежба се јакнат стомачните мускули и се поттикнува работата на лимфните жлезди.

Седнете и навалете се убаво. Десет пати брзо вдишете, па издишете, а потоа длабоко вдишете и полека издишувајте. Повторете ја постапката два пати.

Оваа вежба може да ја правите било каде кога ќе најдете време. Едноставно, а ефикасно.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi