Акционите видео игри за подобра ментална способност

31 јануари, 20110
videogameslarge

Научниците при едно истражување, откриле дека акционите видео игри помагаат при донесување на големи животни одлуки. Додека играме акциони видео игри, тие од нас бараат да донесеме брзи одлуки. Токму овој тренинг влиојае на менталната способност, и во озбилните животни ситуации. Со таа цел направен е експеримент во кој имале учество луѓе кои играат и луѓе кои не играат видео игри. Тие имале за задача да одговараат на прашања, и при тоа оние кои играат видео игри многу побрзо одговарале и при тоа давале точни одговори. Но, менталната способност и моќта на брзо одлучување се постигнува со тренинг од секојдневно играње акциони видео игри, не и со игри кои не се од овој карактер.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi