Американците, најдуховит народ

11 јуни, 20110
Citizenship Oaths

Учесниците на социјалната мрежа Баду (Badoo.com) веруваат дека Германците се најмалку духовита нација во светот, додека за Британците мислат дека “не се толку смешни колку што тие мислат дека се“.

Како што е соопштено на оваа мрежа, такви биле податоците добиени од анкетираните 30.000 корисници за време на месец април и мај, корисниците биле од 15 различни земји, а биле прашани да одговорат кој е најдуховита и најнедуховита нација.

Резултатите за најмалку духовита нација се поклопуваат со оние на американскиот автор Марк Твен “германската шега не е работа за смеење“, навела социјалната мрежа. По германците, најмалку духовите се русите, турците, британците, американците и французите.

Од другата страна пак, онаа позитивната подуховитата први се нашле американците, а потоа следуваат шпанците, италијаните, бразилците, французите, мексиканците, британците, холанѓаните, русите и белгијците.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi - anlaşmalı boşanma