Американскиот конгресмен на нарeкол Мишел Обама дебела?!:)))

23 декември, 20110
Michelle-Obama

На врвот на листата на работи кои никогаш не смеете да и ги кажете на една жена, а особено НЕ на првата дама на САД, е тоа дека таа е дебела.

Но сепак, конгресменот Џим Сенсенбренер изјавил дека сопругата на претседателот Барак Обама има голем задник и дека е лош пример на помладата популација.

Познато е дека дебелината е проблем број еден  во Америка, а конгресменот смета дека лидерите на земјата треба да ја поттикнува државата на здрав живот и оптимална тежина.

Наводно, конгресменот изјавил дека Мишел Обама е лицемерна, бидејќи води кампања против детската дебелина, а и таа самата има проблеми со тежината.

“Не учи како здраво да се храниме, а и самата има голем задник”, изјавил Сенсенбренер пред некоја жена која била воодушевена од Мишел и нејзиното учество во спречувањето на дебелината.

Првата дама на Америка веќе долго време е застапник на здравиот начин на живот. Покрај тоа, скојдневно напорно вежба.

Откако несоодветните коментари протекоа во јавноста, портпаролот на Сенсенбренер изјавил дека конгресменот ќе и се извини на Мишел.

“Мислел на иницијативата на првата дама за здравата исхрана. Смета дека Владата не би требало да им кажува на луѓето што да јадат”, се вели во соопштението.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi - anlaşmalı boşanma