Барате љубов? Купете си кокошка

21 март, 20110
chicken_poultry_farm_278763_l

Доколку не ви се допаѓаат мачките и кучињата, а барате домашно милениче кое ќе биде приврзано со вас и ќе сочуствувава со вас, тогаш вам ви е потребна кокошка. Една нова бртанска студија, покажала дека кокошките се осетливи и сочуствуваат со страдањата на своите блиски, особено со бебињата. Истражувачите од Универзитетот во Бристол, ги надгледувале реакциите на кокошките, кога перјата на нивните пилиња ќе се накострешат под ненадејни налети на воздух. Кокошките брзо се вознемирувале, започнувале гласно да кокодакаат и работата на срцето брзо им се зголемувала. За истражувачот Џо Едгар тоа е јасен знак за емпатија. “Кокошките се способни да ги почуствуваат емоционалните состојби на другите и да  сочуствуваат со нив“, објаснил истражувачот.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi