Зошто е здраво да се пие кафе?

21 март, 20110
coffee01

Истражувањата покажуваат дека шоља кафе освен што е уживање, а за некои и неопходност претставува и услов за здравјето на жената.

Од направеното истражување дојдено е до информација која вели дека жените кои дневно пијат барем по една шоља кафе имаат 25% помал ризик од мозочен удар, за разлика од оние кои не пијат кафе.

Освен ова, познати се многу други истражувања кои се направени уште пред неколку години. И по тие истражувања се препорачуваше секојдневно пиење на кафе бидејќи тоа го намалува ризикот од развој на дијабетесот.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi