Белгиската тениска хероина се повредила на свадба

12 април, 20110
kim_clijsters

Рекетот број два на женската светска листа Ким Клајстерс се повредила, но не на тренинг, туку на свадбата на свој роднина, поради што најверојатно ќе го пропушти Ролан Гарос. Белгијката тешко го повредила својот десен зглоб на на ногата играјќи на свадбата. Се очекува малку подолго закрепнување, а прогнозите се до 6 недели, затоа неизвесено е нејзиното учество на Ролан Гарос, кој почнува од 22 мај, а трае до 5 јуни. Ким Клајстерс досега има освоено четри гренд слема, но никогаш нема славено во Париз. На својата интернет страница таа објавила дека се работи за сериозна повреда, но дека ќе направи се за да се опорави до почетокот на Ролан Гарос.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi