Белите бебиња малцинство во САД?

23 јуни, 20110
F_200610_October23ed_62846a

Белите бебиња според прелиминарниот попис ќе станат малцинство? Ова се утврдило според истражувањата, а последица е од расните и етничките малцинства и мешаните бракови. Се претпоставува дека до средината на овој век децата од мешаните бракови ќе бидат мнозинство во државата. Тоа го потврдува и фактот дека во САД 80% од белците се луѓе постари од 45 години.

“Јасно е дека новите генерации се многу демографски различни од постарите генерации“, изјавил еден активист од демографските истражувања. Во дванаесет држави и неколку други области, помалку од 50% од децата под пет години се бели, се тврди дека во оваа бројка за 10 години ќе влезат уште седум држави.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Eskişehir escort - escort - Korsan taksi -

https://finandearth.com/