Британец играше 5 дена без прекин

23 март, 20110
dancecut

Британецот Стив Стивенс го сруши рекордот и влезе во Гинисовата книга на рекорди со својот танц кој траеше цели пет дена или поточно 131 час, што е за 7 часа и 45 минути повеќе од претходниот рекорд.

Тој танцуваше не само со цел да влезе во Гинисовата книга на рекорди, туку сакал собраните средства од својот настап да ги даде во хуманитарни цели.

Според правилата, на Стив му било дозволено да прави пауза од пет минути на секој час. Тој изјавил дека најтешко му било помеѓу 4 и 6 часот наутро, кога морале присутните да му зборуваат за да не заспие. Но, штом го видел сонцето веќе се било полесно.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi