Чарли Чаплин по потекло бил Ром

22 февруари, 20110
charlie-chaplin

Најновите информации поврзани со пионерот на немите филмови, Чарли Чаплин, говорат дека тој всушност по потекло е Ром. Имено пронајдено е писмо во кое се дознава дека Чаплин е роден во Блек Патчу, голем караван кој во тоа време бил во Лондон.
Во писмото кое го пишувал извесен Џек Хил, било напишано дека тој знае за неговото потекло, дека всушност е ром. Неговата мајка била позната ромска пејачка, која ја напуштил сопругот кога Чарли имал само три години.
Оваа информација се досега беше чувана во тајност, а ова писмо Чаплин го добил шест години пред неговата смрт.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi