Дали сте биле на контрола?

25 јули, 20110
smeenje

Јасно ви е дека контнуираното и нагло изложување на сончевите зраци ги зголемува шансите за појава на меланом. Кога детално би го прегледале секој дел од телото, најверојатно ке забележите колку нови малдежи ви се појавиле. Ако ова не сте го правеле до сега, дефинитивно почнете, сопредувајте ги новонастанатите младежи со оние со кои сте родени.

Дололку забележите било што невообичаено и сомнително, како асиметрична форма и непрабилни рабови, ако им се менува бојата од кафеава до виолетова, ако растат и пецкаат, веднаш закажете на преглед кај дерматолог.

Можеби немате причина да се грижите, но за да бидете сигурни во тоа, обавезно направете дерматолошки преглед. Проверете дали со сите ваши младежи е се во ред, бидејки статистиките покажуваат дека, дерматолозите од вкупниот број прегледани пациенти, кај 4% се сомневаат во меланом, а кај 20% на некој друг облик на рак, па препорачуваат понатамошни прегледи.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi