Децата во осмо одделение учат за порничи! Каде ако не во Србија! :)

26 октомври, 20110
107826

Во учебникот за техничко образование се наоѓа слика од интернет страница која учениците ги упатува на три порно сајтови.

Авторите на книгата „Техничко и информатичко образование“, за осмо одделение во основните училишта во Србија, им оставиле на учениците линкови кои директно водат на порно сајтови. Доколку некој тинејџер учи и реши да го примени примерот од учебникот, тој може без проблем да ги погледне снимките од порно сајтовите со видеа насловени како „Невини тинејџерки“, „Напад на русокоса“, итн..

„Синот ми рече деке ќе оди во соба да учи, но звуците од неговата соба ме збунија. Кога влегов да видам што се случува се згрозив. Подоцна ми раскажа дека само ги следел примерите од учебникот“, изјавила една шокирана мајка.

Контроверзните линкови се наоѓале во лекцијата како да се пребарува на интернет. Поточно, авторите на книгата Драган и Небојша Голубовиќ ја сликале страницаа на која сајтовите се сочувани како најважни адреси.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi