Интересни портрети гравирани во телефонски именици

26 октомври, 20110
barak obama

Велат дека уметниците не бираат средства за да ја искажат својата креативност. Пример за тоа е и Алекс Кверал од Филаделфија, САД, кој својата уметничка душа ја отсликува во креирање на портрети на познатите од стари телефонски именици.

За секој портрет на Кверал му се потребни најмалку две недели за да го изработи. Тој најпрво го скицира лицето на моделот, а потоа своето дело го изработува со помош на скалпел. Тој потоа ги исцртува портретите со монохроматска боја за тие да се разликуваат од страниците на имениците.

Кверал вели дека процесот на изработка на овие 3Д портрети е макотрпен и бара многу трпение, бидејќи нема враќање назад доколку направи грешка. Па, тој мора да има навистина многу трпение, само погледнете ги неговите досегашни дела:

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi - anlaşmalı boşanma