Дури 90% од зрелите жени го мразат својот одраз во огледалото

23 април, 20110
woman holding mirror

Не ви се допаѓа изразот во огледалото? Не сте единствени. Новите истражувања покажале дека дури 90% од жените во 40тите и 50тите години се вознемирени од својата рефлексија и поради тоа длабоко патат. Поради големите размери на оваа вознемиреност, експертите овој синдром го нарекле “средновековна вознемиреност во огледало“. Истражувањето со над стотици жени во таа доба од животот, научниците откриле дека не станува збор само за виснатата кожа на стомакот, или кожа како портокал, туку за цела лепеза на емоции, претежно негативни, кои жените ги чустуваат кога се набљудуваат пред огледало.  Не зборувајте лошо за вашето тели и не одлучувајте се за диета, туку за урамнотежена исхрана, се советите од експертите.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi - anlaşmalı boşanma