Две најпосакувани работи што може да ги кажете во кревет

27 август, 20110
0279007.42

По добар секс обично размислуваме на допирање, бакнување или пози. Но, постои уште еден важен и често запоставуван фактор – зборовите кои ги изговарате.

“Изговарањето или слушањето еротски зборови стимулира пренос на допамин, кој игра главна улога во сексуалната возбуда”, вели авторот Иан Кренер Пасиониста за cosmopolitan.com.

Звучи одлично, но што да кажеме а да не звучи глупаво или смешно? “Повеќето од жените не се сигурни дека она што ќе го кажат звучи секси, и затоа не сакаат да кажат ништо”, вели сексологот Логан Левкоф.

Тоа е откажување од едно задоволство, што е вистинска штета. Како резултат на тоа, експертите укажуваат на следниве две фрази што можеме да ги користиме за поголемо задоволство.

За негово задоволство

“Ќе свршам …” Толку е едноставно, а сепак толку моќно. Мажите ја сакаат таа фраза, бидејќи тоа е крајно признание дека тој ви пружил задоволство. Покрај тоа, имајќи предвид дека поголемиот дел од мажите се подготвени да дојдат до кулминацијата пред жена та, ова е и дозвола за тоа. Кренер вели: “Ова е дефинитивно добра музика за ушите.”

За нејзино задоволство

Кога станува збор за поттикнување со зборови кај жената, ќе ви треба нешто малку помалку лесно. На пример реченици кои почнуваат со “Ми се допаѓа кога…’,’ Сакам кога ми го бацуваш вратот.” Вербализација на чувствата го насочува вниманието кон она што се случува. Тоа е како како кога јадеш нешто вкусно, па дури и повкусно е ако го кажеш гласно.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi - anlaşmalı boşanma