Facebook влегува на пазарот на дигитални книги!

5 август, 20110
Facebook влегува на пазарот на дигитални книги!

Facebook ја купил младата компанија под името Push Pop Press, која се занимава со развивање софтвери за интерактивни дигитални книги.

Компанијата која многу успешно работеше на проектот  “Our Choice”, книгата за Ал Гор за iPad, ја купила социјалната мрежа, а сумата не е позната.

Сепак од оваа компанија велат дека нема да влегуваат на пазарот на дигиталникниги, туку дека идеите и технологијата на оваа компанија ќе ги применат на својата платформа.

Двајцата основачи на  Push Pop Pres, Мајк Матас и Кимон Синтерис, кои се поранешни вработени во Apple, соопштиле дека својата технологија и се што научиле сега го селат на најголемата светска книга, а тоа е Facebook.

Како изгледаат дигиталните книги на оваа компанија можете да видите на видеото во продолжение.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi