Foo Fighters

7 јули, 20110
Foo-Fighters

Foo Fighters е американски рок бенд формиран од музичарот Дејв Грол во 1995. Бендот е именуван според изразот „foo fighter“, којшто во Втората Светска војна бил користен за мистериозни воздушни феномени.

Бендот е познат низ целиот свет и има неколку хитови, меѓу кои This Is a Call, Everlong, Learn to Fly, All My Life, Times Like These, Best of You, DOA и The Pretender. Два од нивните албуми, There Is Nothing Left to Lose и One by One, имаат добиено Греми награди за Најдобар рок албум. Бендот има добиено вкупно 4 Гремија.

http://www.youtube.com/watch?v=V64EVABgYEo&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=Zw_v9E2D6Ag

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi