Форд го зголемува производството

7 февруари, 20110
fordlogobig
Американската компанија за производство на автомобили, “Форд“ денес објави дека ќе го зголеми производството во САД за 13 отсто во првиот квартал. Од “Форд“ велат дека зголемувањето на производството има за цел да ја задоволи побарувачката, бидејќи во јануари продажбата пораснала за 27 отсто. Зголемената продажба од околу 555.000 автомобили за првото тромесечие, би можело да значи и нови вработувања и воведување на трета смена во фабриката која што сега работи прекувремено.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi