Freak! Не јаде ништо, живее од сонцето…

16 август, 20110
sonce

Такси возачот од Бугарија Иван Стојчев, нема јадено веќе две години и тврди дека животната енергија ја добива директно од Сонцето.

Стојчев е еден од таканаречените соларни луѓе, и им припаѓа на групата која верува дека за нормално функционирање на организмот неопходни само инфрацрвените зраци од Сонцето.

За да човек ја развие оваа способност, неопходно е секој ден да гледа во Сонцето во два временски периоди- еден саат после изгревањето на Сонцето и еден саат пред заогањето.

Стојчев вели дека храна нема јадено од 15 јули 2009 и дека се осека одлично. Тој кажа и дека усвојувањето на соларна храна воопшто не е лесно, дека тоа бара тренинг и високо ниво на медитација.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi