Галијано ќе се соочуи со судење

9 март, 20110
golk

Модниот дизајнер за Диор, кој минатата недела ја изгуби својата работа поради антисемитски навреди во јавност, сега се соочува и со губење на својата слобода. Француското обвинителство најави дека Галијано ќе биде изнесен пред суд, под обвинение за изјавување расистички навреди во јавноста. Обвинението може да му донесе максимална затворска казна од шест месеци и 31.400 долари парична казна. Обвиненијата се однесуваат на два инцидента, еден од минатиот месец за кој исочи и видеото, а другиот од месец Октомври минатата година. Бротанскиот дизајнер и креативен директор во модната куќа Кристијан Диор, пред неколку дена беше отпуштен токму поради овој инцидент.

http://www.youtube.com/watch?v=je9w9H8iR7Y&feature=player_embedded

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi - anlaşmalı boşanma