Гигантска заштита

14 март, 20110
condoms

Фонтаната во Конин во Полска беше прекриена со џиновски кондом во чест на хемичарот Јулиус Фром. Тој по потекло е токму од овој град, но се преселил во Берлин во 1916 година, кога го патентирал првиот направен кондом од латекс без никаков раб. Овој негов изум донесе цели богатства, но во време на нацизмот тој бил приморан да го даде својот патент на нацистите. Фром починал во Лондон, а никогаш не добил јавно признание за неговиот изум. Затоа во Полска група на граѓани го направија ова во негова чест, токму на неговиот роденден. Сепак градските власти одлучиле кондомот да биде симнат од фонтаната.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi - anlaşmalı boşanma