Гигантски воден лилјан! Најголем во светот :)))

1 ноември, 20110
3

Природата е најголемиот творец. Еве уште една неверојатна креација на природата – најголемиот воден лилјан во светот. Го нарекуваат Викторија Амазоника и е многугодишно водно растение. Вирее во водите на реката Aмазон, а лисјата достигнуваат гигантски димензии од 3 метри во дијаметар и замислите можат да издржат товар од 30 килограми. Интересна карактеристика на овој убав воден гигант е тоа што во два напоредни денови ја менува свoјата боја од бела во розова.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi