Златните водопади Гулфос

1 ноември, 20110
11

Најфамозната туристичка атракција во Исланд, се Златните водопади. Нивната поставеност всушност е на две нивоа. Дел се од реката Хвита. Близу атракцијата се наоѓаат и гејзерите Хаукадур и Националниот Парк Пингвелир. Заедно, овие 3 ремек дела го сочинуваат таканаречениот Златен Круг. Поради фамозноста на ова место, близу него има хотели кои нудат убави услови, но повеќето туристи се одлучуваат да престојуваат во Рејкјавик, а своето патување околу Златниот Круг да си го овозможат како еднодневна екскурзија.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi