Гинисов рекорд во скокање јаже! Сигурно вежбала пред зграда :)))

10 ноември, 20110
naslovna

Како и многу други гинисови рекорди, и рекордот за најбрзо скокање на јаже отиде во рацете на јапонците. Станува збор за Мегуми Сузуки од Јаконија, која го држи рекордот за прескокнување на јаже најмногу пати во рок од 30 секунди.

Верувале или не, Сузуки успеала, за само 30 секунди, да го прескокне јажето неверојатни 162 пати.

Погледнете ја младата јапонка во акција, и нема да ве обвиниме доколку помислите дека е дојдена од друга планета. Ај што скока како зајак, ама погледнете и каква блажена насмевка има.

http://www.youtube.com/watch?v=zZu1teFcqOM&feature=player_embedded

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi