Главен град на Twitter е?

14 јуни, 20110
tviternaslovna

Лондон е градот кој има најголем број корисници на социјалната мрежа Twitter, но ако се избира град во кој луѓето најмногу твитуваат тоа дефинитивно е Њујорк.

Со 2,37% од сите твитови, според податоците од минатата година, Њујорк е градот од каде најмногу се твитува од целиот свет, а Business Insider пренесува дека жителите на Њујорк користат Twitter 30% повеќе од националниот просек.

Аналитичката компанија Sysomos ја објави листата на градови од кои најмногу доаѓаат твитовите, а по Њујорк на листата се наоѓаат Лондон, Лос Анџелес, Чикаго и Атланта.

Листата на педнаесет градови кои најмногу твитуваат можете да ја видите тука.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi - anlaşmalı boşanma