Го напуштил факултетот во 1932, дипломирал 2011 година

17 јуни, 20110
leo-plas

Лео Плас од Орегон на 99 години го потврди верувањето на многумина, дека човекот учи додека е жив.

Поточно, овој старец диплмираше неколку месеци пред неговиот 100-ти роденден, откако во дамнешната 1932 година го напуштил факлутетот. Тогаш тој одлучил да го напушти факлутетот и да почне да работи како столар. Во тоа време професорската плата била 80 долари, па затоа ја прифатил понудата да работи како столар.

На прашањето, која е ноговата тајна за долговечност, тој одговорил “Добро семејство, добра жена и добра храна“.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Eskişehir escort - escort - Korsan taksi -

https://finandearth.com/