Google воведе услуга телефонирање

6 август, 20110
google-voice

Google го воведе Google voice, кој практично ќе му биде конкурент на Skype. Сега преку преку услугата за праќање пораки на Gmail може да се направат и повици кон мобилни и фиксни телефони, односно тие ќе се пренасочуваат, ова е овозможено преку техничкиот пренос на глас преку интернет протоколот (IP).

До услугата се пристапува на тој начин што со кликање на опцијата „телефонски повик“ во склоп на поглавјето „чатување“ на Gmail.

За да се привлечат што поголем број на корисници, воведени се примамливи тарифи за телефонирањето, односно 0,02 евра за минута кон фиксните телефонии и 0,08 евра кон мобилните.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi