Градот на духови, Kadykchan во Русија!

26 декември, 20110
20

Kadykchan е напуштен град на истокот од Русија, во областа Магадан. Овој град некогаш бил центар на производството на јаглен во регионот, но по падот на Советскиот СОјуз индустријата изумрела. Според пописот во 1989 година во овој град живееле 5794 лица, во 2002-та година таа бројка паднала на 875 жители, а денеска ова место е целосно напуштено и личи на град на духови.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi - anlaşmalı boşanma