Хопа, кучето на тркала! Инвенцијата му ја врати надежта! Трогателно, но сепак со среќен крај!

24 октомври, 20110
Hoppa_the_Roller_Dog_1

Благодарејќи на инвенцијата на љубителот на животинчиња и арт дизајн студентот, малечкиот Хопа може лесно да  се движи наоколу, и покрај тоа што нема предни нозе.

Хопа, 4 годишното куче од мешана раса, од Тел Авив, Израел, си доби многу посебен подарок, кој беше креиран специјално за него. Овој неодолив пуч е роден без предните нозе, па затоа неговиот газда, Ави Кузи, му пружи соодветна нега и помош, за Хопа без проблем да шетка наоколу.

Најголемиот проблем беше решен со механизмот на тркала кој беше направен посебно за Хопа, од арт и дизајн студент, кој се надева дека неговите инвенции ќе можат да го олеснат и разубават животот на миленичињата вродени со аномалии.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi