И во Северна Кореја имало Триумфална Капија!

21 декември, 20110
Naslovnaaaaa

По смртта на лидерот на Северна Кореја Ким Јонг Ил, се потсетивме на огромната статуа на централниот плоштад во главниот град ПјонгЈанг изградена во чест на неговиот татко Ким Сунг.

Северна Кореја, како и повеќето комунистички режими, е преполна со огромни, но веќе застарени споменици, скулптури и зданија, направени за да ја покажат моќта на земјата и на Комунистичката Партија. Ви ги претставуваме најголемите споменици на Северна Кореја:

Споменик за основање на Комунистичката Партија

Триумфална капија

Национален споменик на обединување

Меморијалната палата Кумсусан

Големиот споменик на Ким Сунг

Хотел Раиџонг

Кулата Јуче

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi - anlaşmalı boşanma