Интернет полиција, дигитални пасоши, дел од иднината на веб светот

15 јуни, 20110
internetpolicija

Светска интернет полиција, дигитални пасоши со кои корисниците ќе пристапуваат до IT мрежи како дел од виртуелната реалност е слика на онлајн светот во иднина, проценува рускиот експерт Еуген Касперски.

Според неговите информации кои биле објавени денес на бриселска интернет страница ЕУ опсервер, признал меѓу останатото, дека неговиот антивирусен програм неможе да овозможи целосна безбедност на корисниците.

Хесус Виласанте од Европската комисија, кој исто така учествувал на конференцијата за сајбер безбедноста, истаклнал дека не може да замисли како технологијата ќе влијае на човештвото за  20 до 50 години.

Крис Гоу од компанијата Сиско, истана дека не посоти сомневање дека безбедноста на интернетот мора да биде заснована на меѓународна соработка врзана со воведување строги прописи.

Конференцијата била организирана од здружението Busineѕ Software Alliance со седиште во Брисел.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi - anlaşmalı boşanma