Интервју со Амернис Јовановска Нокшиќи

17 февруари, 20110
DSC_0276

Искрена, срдечна, непосредна и позитивна – Амернис Јовановска Нокшиќи е веќе познато лице на македонската театарска и филмска уметност. Последното нејзино оствараување во соработка со режисерот Унковски е проектот Татко, според текстот на Стрингберг. Во ова интервју ќе ја запознате од друг агол, со  нејзината актерска вештина  успеа да  го прикаже нејзиното мислење за нашите прашања, перку експресиите на лицето, гестикулации и мимики.

Каков израз на лицата сакте да видите кај публиката?


Каков израз најчесто имате, кога излегувате од премиера?

Колкав предизвик ти преставува театарскиот мјузикл?


Друга животна страст, покрај актерството?


Хомофобичноста кај луѓето, ти создава чуство на…?

Омилен музички инструмент?


Со непријатните, лошите животни ситуации се справуваш со…?


Соработката со твојот омилен режисер, Лук Бесон, би те израдувала на каков начин?


Од кичот на македонската естрада ти се…?


Колку семејството влијае на твојата креативност?


Скопје 2014?

Фотографии: Смиле

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi