Поради експлозија на Сонцето, денес се можни проблеми со телекомуникацијата

17 февруари, 20110
sunexplosion

Пред три дена, на сонцето се случи најголемата експлозија во последниве четири години. Екплозивниот материјал се очекува да остави последици на земјава токму на овој ден. Затоа стручњаците од НАСА предвидуваат дека оваа ноќ е можно да има проблеми во телекомуникацијата, мобилните телефони и сабдувањето со електрична енергија.

Оваа сончева експлозија е пропратена со исфрлање на материјали од сонцето, со брзина од 900 километри во секунда, и најверојатно ќе стигне на Земјата вечерва, или во текот на утрешниот ден.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi