iPhone тајно го прати секој ваш чекор

21 април, 20110
iPhone тајно го прати секој ваш чекор

Според експертите за безбедност Pete Warden и Alasdair Allan, вашиот iPhone или iPad го прати секој чекор кој ќе го  направите и таквите информации ги дели со уредите кои се синхронизираат со вашиот iPhone или iPad. При тоа најмногу загрижува фактот дали тие информации се чуваат во енкриптирана форма, така што моеже секој да пристапи до нив. Според Guardian, Warden и Alasdair откриле дека уредите со iOS 4 водат евиденција за координатите  на движење и времето во датотетката под име “consolidated.db”. Кога iPhone или iPad се поврзат со компјутер овие осетливи датотеки се копираат во уредот односно компјутерот. Секој што ќе ја отвори оваа датотека може да ја прегледа историјата на вашите движења и да дознае каде сте биле. Овие експерти направиле и веб страница на која детално се објаснува за што точно станува збор.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Eskişehir escort - escort - Korsan taksi -

https://finandearth.com/